Print|Doorsturen | Kies uw taal: Nederlands   Duits
 

Industriële toelevering

Onze handen maken wat onze ogen zien

Buissnijden


Gesneden Pijpen

 

Met vele mogelijkheden voor constructie als leidingsystemen, voor zowel staal als RVS.
"Hoe meer gaten, hoe beter." Tot voor kort zouden we deze uitspraak niet snel hebben gedaan, maar sinds we over een 5-assige 3D buizensnijmachine beschikken is het handmatig snijden vervangen door CNC-snijden. Daarmee is het snijden van gaten ineens een stuk eenvoudiger geworden.

 

Het recht doorsnijden van de leidingen gebeurde automatisch, maar zodra het snijden wat moeilijker werd (T-stukken, gaten in allerlei vormen en maten) ging het met de hand. Dat kostte tot voor kort heel wat tijd en daarom zijn we overgegaan tot de aanschaf van een plasmasnijmachine. Plasmasnijden gaat veel sneller en is beduidend goedkoper dan snijden met een laser.

 

De 5-assige buizensnijmachine is geschikt voor buislengten tot 6 meter. Dat is meer dan voldoende omdat het meeste buismateriaal dat we verwerken 3 à 4 meter lang is. De machine is in september 2010 geïnstalleerd en heeft zijn voordelen ruimschoots bewezen.

 

Het uitmeten van snijwerk betekende soms wel dagen werk, nu gebeurt dat in een paar uurtjes omdat er veel macro´s in de computer zijn voorgeprogrammeerd. Buisdiameter, wanddikte en gaten van elke vorm en afmeting kunnen makkelijk worden ingegeven. Onze vakmensen hebben meer ruimte gekregen om zich op andere belangrijke dingen te concentreren.

 

De productiecapaciteit is met de komst van de nieuwe machine flink omhoog gegaan waardoor we flexibeler zijn geworden. Met deze machine ontwikkelt KIM Apparatenbouw zich nog meer tot specialist in het snijden van leidingen. Dat is interessant voor partijen die het snijden van buizen uitbesteden, hetgeen steeds meer gebeurt.